tiistai 20. joulukuuta 2016

Kävely nyt

Kävelynäytteen aika. Ensimmäisen kerran kuvasin kävelyäni viime vuoden lopussa ennen kuin mitään oli tehty. Nyt toipuminen leikkauksista on edennyt siihen vaiheeseen, että kävely alkaa olla lopullisessa muodossaan. Jalkoihin tulee ehkä voimia vielä lisää, ja sitä kautta kävelyyn toivottavasti vakautta. Kivut varmasti vähenevät edelleen, mutta kipua ei sisällä kävelyssä juuri ole, joten näytettä se ei huononna.

Ensimmäisestä lonkkaleikkauksesta on aikaa kohta yksitoista kuukautta, toisesta yhdeksän ja polvista vähän vajaat neljä kuukautta. Kotona kävelen jo kaiken aikaa ilman keppiä. Ulkona yksi keppi on vielä tasapainon tukena. Siitä onkin jo jonkin aikaa kun viimeksi kävelyäni kuvasin, joten oli mielenkiintoista nähdä miltä se tällä hetkellä oikeastaan näyttää. Sen voit katsoa tuosta alta.



Edelliseen kävelynäytteeseen verrattuna edistystä on jonkun verran tapahtunut. Polvet ovat siitä kuvauksesta suoristuneet, mutta ovat nyt saavuttaneet oman maksiminsa. Viimeksi käytin vielä kävelyyn tukena kahta keppiä, mutta nyt siis jo ilman. Kantapäät pysyvät siedettävällä tavalla lattiassa varsinkin kun huomioidaan, että kävelen tuossa videolla ilman kenkiä. Painopiste on silti enemmän päkiällä. Vanhoja tapoja ei ole helppo muuttaa. Normaalisti käytän sisälläkin nilkan ja jalkaterän tukena tukikenkiä, joissa on hieman korkoa. Tällöin kantapäälle ja nilkalle ei tule kohtuutonta rasitusta.

Alkutilanteeseen verraten kävely näyttää ja ennen kaikkea tuntuu melko hyvältä, mutta jotenkin notkuvan oloista se on. Tarkemmalla silmällä voi huomata joitain ongelmakohtia. Silmään pistää edelleen nilkkojen ulkokautta tuleva kiertoliike. Se on mielestäni kuitenkin vähentynyt selvästi. Vaikea sanoa opinko koskaan kunnolla kontrolloimaan sitä. Kokonaisuuteen olen ihan tyytyväinen, sillä täysin oikeaoppisen kävelyn tavoittaminen ei ole mahdollista.

2 kommenttia:

  1. Heippa!
    Kyllä tuo käveley näyttää ihka hyvältä, itse olet vaan varmaan aika paljon kriittisempi. No tärkeintä on kuitenkin leikkauksen tavoitteiden toteutuminen ja varmasti kävely tulee vielä vakaammaksi kun lihakset tulee täysin mukaan!!Siitä on kuitenkin vain vasta 4kk, eli kuntoutus on edistynyt tosi hyvin muista jumpata ja muutenkin liikuskella!! Hyvää Joulua ja kaikkea hyvää tulevalle vuodelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa. Kiitos kommentista ja toivotuksista. Oikein hyvää Joulua ja tulevaa vuotta myös sinulle! Olet oikeassa - katson tuota kriittisellä silmällä. Ehkä takerrun tarpeettomankin pieniin yksityiskohtiin, mutta toisaalta katson myös sillä mielellä, että löytyykö siitä sellaista ongelmaa, johon ehkä pystyisi vielä vaikuttamaan. Ei kyllä paljon löydy, sillä tuo on aika maksimaalinen suoritus näistä lähtökohdista.

      Poista