lauantai 1. heinäkuuta 2017

Ikävä aihe

Ponnistelut eivät ole tuottaneet tulosta. Mieluummin unohtaisin tämän ikävän aiheen, mutta sillä on ratkaiseva merkitys kokonaisuuteen. Ihan kamalaa, mutta minä lihon enkä tiedä miksi on niin. Leikkauksien jälkeen olen kärsinyt kokovartaloturvotuksesta. Ei sellaista ennen ollut. Ajattelin, että lääkkeet tai liikkumattomuus sen aiheuttaa, mutta ilmeisesti ei, sillä lääkkeitä en enää säännöllisesti käytä ja liikkuminenkin on nykyisin kohtuullisella tasolla. Painoindeksin lukema ilmoittaa minulle, että ylipainoni on merkittävää. Pelkästään terveydellisistä syistä pitäisi pudottaa vähintään se 10 prosenttia, vaikka vaikeaa se on. Näin sanotaan. Enkä tuosta pudotuksesta huolimatta olisi vielä lähellekään normaalipainoinen, mutta se saa riittää. Tavoite olkoon siis tuo kymmenen prosenttia.

Epätoivoinen tilanne vaatii tekoja heti. Luulin, etten enää koskaan joutuisi laskemaan kaloreita, sillä uskoin tietäväni minkä verran voin syödä, mutta tähän on taas tultu. Tilanne karkasi minulta jo viime vuonna enkä erinäisistä puolittaisista yrityksistä huolimatta ole saanut tätä ongelmaa enää haltuun. Nyt päätin, että jotain on tehtävä. Ei ole varaa odotella edes perinteiseen syksyyn, sillä kesäkiloja ei sovi tulla ainakaan enempää mitä on jo ehtinyt.

Ratkaisuksi rekisteröidyin erään kalorien laskemiseen perustuvan nettipalvelun asiakkaaksi. Lähtökohtana on, että jo valmiiksi tunnen vastenmielisyyttä ajatellessani ruokien punnitsemista ja niiden ylöskirjaamista. Se olkoon kuitenkin kohtaloni osaamattomuudesta. Tiedän silti, että se on täysin varmasti toimiva systeemi, jos todella punnitsee ja kirjaa kaikki syötävänsä. Jo muutama päivä on muistuttanut minua asioista, jotka muutenkin jo tiesin. Siitä mitkä kaikki tuotteet on niitä energiapitoisia, ja miten helposti ja nopeasti niitä kertyy. Muistutusta on tullut myös siitä, että laihdutus ei voi minun fyysisillä ominaisuuksillani koskaan perustua liikuntaan. Sen vaikutus on näillä tehoilla olematonta.

Usein painonpudotukseni lähtökohtana on ollut se, että kesää varten ylikilot on saatava pois, mutta minulle se ei lopulta ole merkityksellinen asia. Ainoa mikä harmittaa on kesävaatteiden sopimattomuus. Nyt kesä ehtii loppua ennen kuin tämä projekti tuottaa tulosta, mutta onneksi luotettavat urheiluhousuni mahtuvat. Minulla ei ole tiedossa mitään sellaisia kesätapahtumia, jotka vaikeuttaisivat tuloksen tekemistä. Päinvastoin, nyt kun kesän pääjuhla on jo syöty, niin nyt oli oiva tilaisuus aloittaa. Kesä tarjoaa aktiviteettia, joka suoraan vaikuttaa patojen ääressä vietetyn ajan määrään ja vie toivottavasti pois ajankuluksi syömisen huonon tavan. Lisäksi kesän maukas (ja kevyt) sato on tulollaan. Tässä on nähtävissä oikein hyvät ennusmerkit.

2 kommenttia:

  1. Kuinka tuttuja ajatuksia... Huoh, iso homma! Ja mulla esim. ei ole viime aikoina ollut mitään voimia katsoa, mitä suuhun laitan... Mutta kyse onkin elämänmittaisesta asiasta, joten mitään pikadieettiä on turha kaipailla tähän saumaan muutenkaan... Tsempitykset sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onneksi sitä aina välillä tulee siihen pisteeseen, että jaksaa oikeasti tsempata tämän asian kanssa. Se on kyllä niin, että olosuhteiden on oltava otolliset eli kivut ja vointi edes kohtalaisessa kuosissa, muuten on liian vaikeaa. Oikeassa olet siinä, että tämä taistelu kestää koko elämän. Ei minullekaan nopeus ole oleellista, mutta suunta pitäisi saada muutettua.

      Poista