torstai 8. marraskuuta 2018

Kyynärpään tekonivelleikkaus


Uusi kyynärnivel on nyt pari päivää vanha. Leikkaus onnistui lopulta ihan hyvin. Salissa käsi saatiin ojennettua täysin suoraksi. Enää se ei kuitenkaan suoristu, joten jumppaa on edessä. Kuvat näyttävät hyviltä, joten lupaava alku.

Tämä on ollut hyvin kivulias toipuminen. Ehkä kivuliaimmat tähän saakka kokemistani ensimmäisistä päivistä. Ei varmaan pahin oikeasti vaan ennemmin haittaa huonoimmin hallinnassa oleva kipu. Voisi sanoa, että kipu pääsi karkuun. Kättä oli todella jouduttu rääkkäämään, jotta se suoristui. Käsi on polttelee kuin tulessa olkapäästä sormiin.

Sen sijaan liikkuminen on aiempia leikkauksia helpompaa varsinkin nyt kun kaikki letkut on irrotettu. Pääsin tänään suihkuun. Olo parani siitä monta pykälää. Viime yö oli tosi hankala, mutta tämä päivä on ollut parempi jo. Elämä voittaa taas. Olen saanut aloitettua varovaisen jumpan. Sormien turvotus kun vielä laskisi niin hieno homma.

Leikkaus tehtiin yhdistetyssä nukutuksessa ja puudutuksessa, joten en päässyt kokemaan ääniä rakennustöistä. Joku ongelma nukutuksesta ilmeisesti tuli, sillä sen jälkeen minun on ollut vaikea niellä ja ruoka takertuu kurkkuun. Niinpä olen ollut melko juoksevalla ravinnolla. Aamulla sain jäätelöä aamupalaksi ja lounaaksi tuli kaksi pikaria jäätelöä. Olen aina ollut jäätelön ystävä, mutta luulen että en halua sitä enää. Etoo. Kurkku tuntuu ehkä hieman paremmalta tänään, joten toivoakseni kyse on vain ohimenevästä turvotuksesta.

4 kommenttia:

  1. Heippa!
    Näyttää tilanne nyt paremmalta, on ohi ja voit keskittyä toipumiseen! Positiivisella asenteellasi kyllä pärjäät. Hyviä vointeja ja paranemisia Sinulle!!

    VastaaPoista
  2. Hei!Hyvältä näyttää,ja ihanaa kun toimenpide on nyt ohi!Toipumisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Totta, hyvä että on takana päin ja toipuminen käynnissä.

      Poista