torstai 25. heinäkuuta 2019

Huh hellettä


Kesä muuttui taas mukavan lämpimäksi. Viime päivinä on ollut juuri sopiva lämpö kävelyyn, vaikka oma etenemiseni saattaa näyttää enemmän taaperrukselta kuin pontevalta liikunnalta. Arvostan kuitenkin sitä, että jalat tällä hetkellä kantaa. Se ei ole itsestäänselvyys. Harmi, että pidemmän matkan pyöräily on vaivojen takia jäissä. Jos ennustetut helteet saapuvat täydellä teholla myös näille kulmille, niin sitten on kävelykin tauotettava. Erityisen ongelmalliseksi tulee kaikki lukuisat tuet, joiden käyttäminen saa kesähelteellä koomisia piirteitä. Hyvänä esimerkkinä käy vaikka varrelliset nahkaiset tukikengät, jotka näyttävät aika hurjilta kun ne on yhdistetty shortsiasuun. Tai uutena tulokkaana pitkähihainen painepaita yhdistettynä hellepaitaan.

Tuista johtuen kuljen yleensä mieluusti aika pitkästi puettuna, mutta helle kirvoittaa kyllä minutkin kevyempään asuun. Olen hankkinut näitä kelejä varten myös kevyemmät kengät, mutta ei niillä mihinkään kauemmas voi lähteä. Tällä hetkellä nilkka oireilee sen verran pahasti, ettei paljoa kannata tai voi tavallisia kenkiä käyttää. Nilkka on alkanut vaatia taas sisätiloissakin tukikenkää. Ehdin jo aika pitkäksi aikaa "unohtamaan" niiden käytön sisällä. Hyvä puoli on, että tukikenkä poistaa kipua nilkasta merkittävästi, joten toistaiseksi sen tilannetta voi huoletta jäädä seuraamaan. Monet kivut on vuosien varrella tulleet ja menneet ilman sen kummempia toimenpiteitä.

Tällä viikolla mieleni tekisi lähteä markkinoille, mutta säätilasta on ennustettu helteistä, joten tuosta pukeutumiskysymyksestä tulee suurempi ongelma. Markkinakojujen äärellä kun on usein muutenkin kuuma. Paljon ihmisiä ja tiivis tunnelma. Haluan kuitenkin mennä, jos vointi sallii. Selvää on, että ilman tukikenkiä en selviä. Jos joku niitä joutaa ihmetellä, niin siitä sitten vaan. Itse voin vain ihailla toisten kauniita ja keveitä kesäkenkiä. Olen aina tykännyt kauniista kengistä, mutta jalkaan ne eivät ole ikinä sopineet. Toisissa olosuhteissa olisin varmaan kenkähullu. Eikä siitä mihinkään pääse, että epäsopivasti puettuna olo on epämukava. Painepaidan jätän ihan suosiolla kotiin siltä reissulta. Se on ollut niin vähän aikaa käytössä, ettei se ole vielä oikein vakiintunut kokoonpanoon.

Painepaita on tosiaan ollut käytössä nyt vajaat pari viikkoa. Se istuu päälle kuin makkarankuori. Se on tietysti tarkoituskin, mutta aikansa ottaa tottua. Luultavasti joku muu vuodenaika olisi ollut optimaalisempi aika tutustua siihen. Usein hiki virtaa jo siinä vaiheessa kun saan sen puserrettua ylleni. Se on pestävä joka käytön jälkeen. Käden huono toiminta haittaa pukemista, mutta pääasia on, että se ylipäätään onnistuu. Vaikutuksesta on vielä vähän kokemusta, mutta se on jo selvää, ettei se missään nimessä riitä palauttamaan olkapäätä paikalleen. Sen sijaan positiivisia vaikutuksia on ollut käsien väsymisen väheneminen esim. autolla ajaessa. Toinen hyvä juttu on hengityksen tuntuminen helpommalta, sillä koko yläkroppa pysyy paremmassa asennossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti