perjantai 6. tammikuuta 2017

Tuokaa jäitä!

Kuudentena päivänä hän lepäsi. On ollut hyvä vire - kävelyä päivittäin tänä vuonna, mutta putket katkeavat. Niin tämäkin. Kipulääkekuuri vaikutti polviin niin suotuisasti, että eilen illalla onnittelin itseäni erinomaisesta hoitotuloksesta. Ei olisi varmaan pitänyt sortua noin rohkeisiin ajatuksiin, sillä tänä aamuna vasemmalle jalalle ei kärsinyt astua. Tämä päivä on kulunut jäähdytellessä, ja kahdella kepillä. Kahta keppiä en olekaan tarvinnut sitten lokakuun. Nyt ihmettelen, että mikä polvea vaivaa ja miten siihen pitäisi reagoida. Päädyin tarkkailemaan tilannetta.


Tammikuun kirkkaat ja kuulaat päivät ovat ratkaisseet sen mihin muut toimet eivät ole kyenneet. Mieli piristyi. No ehkä sillä kipulääkekuurillakin on oma pieni osuutensa, mutta kyllä ansio lankeaa ennen kaikkea aurinkoiselle pakkassäälle. Pääpaino on kävelyn sijaan ollut ulkoilussa. Kävelymatkat on olleet mitaltaan puolesta kilometristä kilometriin. Hyvin maltillisia siis. Nautin suunnattomasti siitä, että tunnen polvien vakauden joka askeleella. Epäilystäkään ei ole herännyt siitä etteikö seuraava askel päätyisi onnistuneeseen suoritukseen.

Itsevarmuus on välillä kasvanut jo turhankin suuriin mittasuhteisiin, sillä putken viidentenä päivänä Tuulikki melkein kaatui. Rantapolulla tien tukkeeksi sattui männyn juuri, kuinka ollakaan. Tasapaino kuitenkin säilyi eikä mitään kipuakaan tuntunut äkillisestä korjausliikkeestä huolimatta. Katse suuntautuu yhä useammin johonkin muualle kuin maahan, mikä on pääasiassa hyvä ja toivottava asia. Sopivaa varovaisuutta pitäisi silti muistaa noudattaa.

Pitkän tauon jälkeen olen päässyt merenrantaan asti - sekin yksi etappi toipumisen polulla. Ei, en hyppinyt eilen rantakallioilla, mutta köpöttelin yhden kepin varassa tankkaamaan aurinkoa ja avaruutta, sekä nappaamaan pari kuvaa. Tammikuun taivaan väri on yksi kauneimmista asioista vuodenkierrossa. Keppi oli kyllä ehdottomasti tarpeen tuolla reitillä, sillä polku rantaan on melko jyrkkä, mutta se oli kaiken vaivan arvoista. Paitsi, jos tämän päivän tilanne on seurausta siitä. Toivottavasti tilanne korjaantuu pikapuolin.



2 kommenttia:

  1. Huh olet kyllä napannut hienot kuvat, ei ihme jos mieli virkistyy! Loistavaa jatka ulkoilua varovaisuus on aina paikallaan!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Aurinko ja ulkoilu ovat kyllä hyviä mielen virkistäjiä! Niin hyviä, että yritän jatkaa samalla linjalla aina kun kunto ja keli sallii.

      Poista