torstai 24. joulukuuta 2015

Jouluntaikaa lasikuvun alta

En minä turhaan pukille puhunut! Sano mitä sanot, mutta kyllä se oikea on. Miten muuten olisin voinut ainoasta (no ei ihan - iso kiitos loistavalle K:n kutomolle sukista, piposta ja lapasista) paketistani löytää iki-ihanat 3M Peltor optime II -kuulosuojaimet. Ja vielä metsänvihreänä. Kyllä tunnen nyt olevani niin onnekas. Tervetuloa putkiremontti. Minä olen valmis.


3M Peltor optime II -kuulosuojaimet. Näillä kelpaa suojautua.

Oikeasti minun on vaikea löytää kunnon joulumieltä. Omituinen ajatus lasikuvun alla olemisesta. Näen kyllä mitä ympärillä tapahtuu, mutta ei jaksa reagoida. Siis tunnetasolla. Tiedäthän, on sellainen lysähtänyt 'Ihan Sama' -teiniasenne. No joo, ehket enää muista, ja parempi olisi jos en muistaisi minäkään. Teini-ikä sentään ON kiitollisen kaukana takana. Ehkä olen jo henkisesti alkanut valmistautua hirviövuoteen. Mitä enemmän ajattelen tätä - niin kyllä se järkeen käy. Tulevana vuonna ei ole varaa reagoida tunteella (muuten on iso itku ja hammasten kiritys kaiken aikaa), vaan kaikki on otettava vastaan vaikeus kerrallaan tuli mitä tuli. Lasi on kyllä aika heikko materiaali. Kun ei nyt vaan rysähtäisi lasikatto niskaan jo alkutaipaleella.

Joka tapauksessa nyt on ihan viimeiset hetket nauttia hiljaisuudesta, ja talo ympärillä onkin kiitettävän rauhaisa. On sitten joulu tai juhannus niin meillä ollaan hiljaa. Tämä on vähän niin kun epävirallinen vanhustentalo. Itse taidan olla asukkaista nuorimpia. Eräs ystävä kommentoi käydessään, että "...täällähän kaikki näyttävät olevan 80 ja kuoleman väliltä". No ei nyt sentään, mutta lapsia meidän kuusikerroksisessa ei asu ainuttakaan. Hiljaisuus on ilta yhdeksän jälkeen suorastaan korvia huumaavaa. Tämä on kuulkaas paratiisi.

Vaan ei kauan. Putkiremontin alku on aikaistunut reilulla parilla viikolla, ja alkaa tämän hetken tiedon mukaan jo ennen tammikuun puoliväliä. Kellaritilojen purut on vuorossa ensimmäisenä. Itse asun toisessa kerroksessa, mutta luulen, että purkuäänet kantautuu silti niin lujana, että tekee mieli olla jossain ihan muualla kun kotona. Silloin on oiva tilaisuus raataa kuntosalilla vaikka vähän pitemmän kaavan kautta. Ei ole syytä ainakaan kotiin kiirehtää.

Juuri nyt on tosin syytä kiirehtiä päivän toiselle aterialle, jotta varmistuisi lisäläskit luitten ympärillä. Täytyy hankkia sinne alkuvuoden salille vähän työstövaraa. Ja hyvin on läskihankinnat lähteneet käyntiin. Samalla kaavalla kun mennään vuodenvaihteeseen asti, niin ihan mukavasti ehtii kertyä. Perinteiseen tapaan.

Luonnikasta joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti